4 voordelen van een Photinia haag

photinia haag

Wanneer je op zoek bent naar ideale planten om een heuse haag mee te vormen rond je tuin of je totale perceel, dan geldt een Photinia haag als een van de meest ideale opties. Deze planten worden ook wel glansmispels genoemd, terwijl Red Robin vanwege de kleur van het blad de toepasselijke bijnaam is. Lees hieronder om welke vier redenen je voor een Photinia haag zou kiezen.

Wintervast en -groen

De glansmispel is een wintervaste plant die ook nog eens het hele jaar groen blijft. Of in dit geval: groen en rood, want dat zijn de kleuren van deze fraaie plant, die je dus ook in de winter een mooi uitzicht biedt.

Privacy

Een Photinia haag geeft je zowel in je woning als in je tuin veel privacy. In principe gaat het hier namelijk om een haag van planten die ’s winters weinig tot geen blad verliezen.

photinia haag

Goedkoop

Het aanbrengen van een natuurlijke haag in het algemeen en een Photinia haag in het bijzonder is niet erg duur. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld een schutting of een muur kun je zo’n haag met gemak zelf aanbrengen. Dat scheelt weer aan personeelskosten.

Lange levensduur

Bij een goed onderhoud kan een Photinia haag zomaar een levensduur hebben van enkele tientallen jaren.